donderdag 5 mei 2022

Buitenlesdag: zaadjes die groeien, speelplaatsspelletjes, MOS, de kilometer

Donderdag 28 april was het buitenlesdag. Onder andere omdat onze speelplaats het niet toelaat om met alle klassen buiten les te geven hebben wij onze buitenlesmomenten meer gespreid de voorbije week. Het zonnetje was uiteraard een aangename metgezel!

De eerste keer gingen we kijken wat een zaadje, een plantje allemaal nodig heeft om te kunnen groeien. Met enkele spelletjes kwamen we dit allemaal te weten:




Wij leerden ook enkele spelletjes (opnieuw) kennen om meer te leren spelen op de speelplaats. Als we samen leuke spelletjes spelen dan is er minder ruzie!


De collega's van de werkgroep MOS (Milieuzorg op school) maakten voor ons een leuk spel met weetjes, vragen, spelletjes en opdrachten rond de thema's milieu, water, afval, ... De kinderen waren heel enthousiast en leerden veel bij!





En als laatste activiteit was het opnieuw belangrijk om te leren door te ervaren: hoe ver is 1 kilometer? En het was tegelijkertijd ook bewegend leren. Met behulp van het rolwiel stapten wij precies 1 kilometer langs het fietspad van de oude spoorweg om erna te proberen om die kilometer terug te lopen... Amai wat was dat lastig voor sommige kinderen, we hebben het precies wel nodig om wat meer beweging te hebben!!! 

 














 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten